2015. március 4., szerda

Szex és New York, ahol te vagy a főszereplő

Az egész azzal kezdődött, hogy az új rendezvényünk szlogenje kapcsán az interneten keresgélni kezdtem és a mi gondolatainkhoz nagyon hasonló megfogalmazásra bukkantam az egyik oldalon:

"...minden mai nőben ott van Carrie, Samantha, Charlotte és Miranda..."

Szex és New York tüllszoknya
Fotó: Máth Szilvi, Smink: Godó Kriszta, Stylist: Nyaka Dóri, Modell: Klaudia

Mivel a cikket egy férfi írta, nagyon kíváncsi voltam a véleményére és megmondom őszintén, hogy nem csalódtam.

Nem csalódtam, mert 100 pasiból 99 ugyanúgy elemezte volna ezt a filmet, ahogy ő tette. Volt szó a film sehova be nem sorolhatóságáról, a szereplők  gyenge játékáról, a cselekménymentességről.

A Szex és New York sikeres elemzése egyenlő lenne a nők lelkének, gondolatainak megfejtésével, ami lássuk be nem egyszerű feladat.

A filmet egyik nő sem azért nézi, mert tökéletes színészi alakítást remél majd felfedezni, vagy éppen bármelyik kategóriában Oscar szobrocskát vár. A film egyetlen dolog miatt sikeres, mégpedig azért, mert minden ami minket nővé tesz, benne van a történetben.

Szex és New York tüllszoknya
Fotó: Máth Szilvi, Smink: Godó Kriszta, Stylist: Nyaka Dóri, Modell: Klaudia

Carrie és Big közötti viharos kapcsolatban a saját szerelmi vitáinkat látjuk viszont. Felnagyítva ugyan de benne van minden fájdalmunk és örömünk. Az álomesküvő, amiről talán kislány korunk óta álmodozunk, aztán a keserű fájdalom, amitől egész életünkben rettegtünk.

Benne van a saját hibáink felismerése és a másik fél vágyainak elfogadása.

Felsóhajtunk, ha meglátjuk az óriás gardróbot, a gyönyörű ruhákat és a több száz dolláros cipőket, aztán látjuk magunkat, ahogy egy üzlet kirakata előtt már 10 perce azzal a bizonyos "úristen ez kell" cipővel szemezünk. Vagy éppen egy kis butikban meglátjuk álmaink ruháját, ami miatt képesek vagyunk 5x visszamenni, csak levenni, megsimítani és az álom ruháról 1 percen belül készült 20 fotót minden barátnőnknek elküldeni.

Szex és New York tüllszoknya
Fotó: Máth Szilvi, Smink: Godó Kriszta, Stylist: Nyaka Dóri, Modell: Klaudia

A szereplők barátnős utazásai, a város legmenőbb rendezvényein való részvételei, a közös ebédek, a sírások és nevetések mindegy, hogy a filmben milyen formában jelennek meg. Nem számít, hogy túlzó, színes, viharos vagy éppen szeretettől túlcsorduló. 

Egy biztos! Valamilyen formában a mi kis lelki listánkon is minden esemény szerepel.

Néha - vagy gyakran :) - ugyanolyan szókimondóak vagyunk mint Samantha, talán kicsit szendék mint Charlotte. Kemények de tiszta szívűek, mint Miranda és az állandóan az igazit kereső, szuper munkával büszkélkedő legjobb barátnők, mint Carrei.

A Szex és New Yorkot tehát nem kell elemezni, mert a film nem más, mint a nagybetűs NŐ.

Gyere el barátnőiddel az év legcsajosabb bulijára és éld Samantha, Miranda, Charlotte és Carrie életét pár órára. Kattints IDE a részletekért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Érdekességek

Related Posts with Thumbnails